Jadłospis od 21 Kwietnia

Aktualności

DzieńŚniadanieObiadPodwieczorek
2024-04-22I.  – płatki czekoladowe na mleku,    – chleb z masłem, szynką, rzodkiewką,    – herbata owocowa,II. – cząstki jabłka,    – woda mineralna n/g,(zboża zawierające gluten, mleko i produkty pochodne, seler i produkty pochodne, soja i produkty pochodne, gorczyca i produkty pochodne) – botwinka na wywarze jarzynowym z ziemniakami, śmietaną, zieloną pietruszką,- kotlet a`la szwajcar, ziemniaki puree, mini marchewka na parze,- kompot wieloowocowy,(seler i produkty pochodne, mleko i produkty pochodne, zboża zawierające gluten)   – sałatka owocowa (jabłko, gruszka, kiwi, pomarańcza), 
2024-04-23I.  – mini stół szwedzki: chleb z masłem, szynka, żółty ser, papryka czerwona, ogórek zielony,    – herbata owocowa,II. – cząstki marchewki,    – woda mineralna n/g,(zboża zawierające gluten, mleko i produkty pochodne, gorczyca i produkty pochodne, seler i produkty pochodne, soja i produkty pochodne)    – zupa brokułowa na wywarze jarzynowym z makaronem, śmietaną, zieloną pietruszką,- kotlet mielony, babka ziemniaczana z sosem pieczarkowym, buraczki,- kompot wieloowocowy,(seler i produkty pochodne, mleko i produkty pochodne, zboża zawierające gluten)   – budyń śmietankowy (wyrób własny) z syropem malinowym,- cząstki jabłka,(mleko i produkty pochodne)   
2024-04-24I.  – jajecznica na parze,    – chleb z masłem, ogórkiem zielonym, szczypiorkiem,     – bawarka,II. – cząstki gruszki,    – woda mineralna n/g,(zboża zawierające gluten, mleko i produkty pochodne, jajka)    – zupa pomidorowa na wywarze jarzynowym z ryżem, śmietaną, zieloną pietruszką,- zrazy wp. z cebulką, ziemniaki puree, zielona sałata z jogurtem,- kompot wieloowocowy,(seler i produkty pochodne, mleko i produkty pochodne, zboża zawierające gluten)   – tost hawajski z szynką, ananasem, mozarellą,- herbata owocowa,(zboża zawierające gluten, mleko i produkty pochodne, soja i produkty pochodne, seler i produkty pochodne, gorczyca i produkty pochodne)   
2024-04-25I.  – płatki kukurydziane na mleku,    – chleb z masłem, szynką, szczypiorkiem,    – herbata owocowa,II. – cząstki jabłka,    – woda mineralna n/g,(zboża zawierające gluten, mleko i produkty pochodne, seler i produkty pochodne, gorczyca i produkty pochodne, soja i produkty pochodne)     – rosół na wywarze mięsno- jarzynowym z makaronem, zieloną pietruszką,- fishburger, ziemniaki puree, kapusta kiszona z marchewką,- kompot wieloowocowy,(seler i produkty pochodne, zboża zawierające gluten, ryby, jajka, mleko i produkty pochodne)  – kasza manna na mleku z musem wiśniowym,- biszkopty b/c,
– herbata owocowa,(zboża zawierające gluten, mleko i produkty pochodne)  
2024-04-26I.  – chleb z masłem, żółtym serem, pomidorem, szczypiorkiem,    – herbata owocowa,II. – cząstki marchewki,    – woda mineralna n/g,(zboża zawierające gluten, mleko i produkty pochodne)    – zupa z fasolką szparagową na wywarze mięsno- jarzynowym z ziemniakami, zieloną pietruszką,- kotlet jajeczny, ziemniaki puree, marchewka z ogórkiem kiszonym i cebulą,- kompot wieloowocowy,(seler i produkty pochodne, zboża zawierające gluten, jajka, mleko i produkty pochodne)  – drożdżówka z dżemem,- mleko,(zboża zawierające gluten, mleko i produkty pochodne, jajka)