
Jadłospis
Dzień | Śniadanie | Obiad | Podwieczorek |
---|---|---|---|
2023-06-05 | I. – bułka z masłem, zieloną sałatą, szynką, pomidorem, – bawarka,II. – cząstki marchewki, – woda mineralna n/g,(zboża zawierające gluten, mleko i produkty pochodne, gorczyca i produkty pochodne, seler i produkty pochodne, soja i produkty pochodne) | – krem marchewkowy na wywarze mięsno- jarzynowym z grzankami, śmietaną, zielona pietruszką,- filet z kurczaka, ziemniaki puree, mizeria z jogurtem,- kompot wieloowocowy,(seler i produkty pochodne, zboża zawierające gluten, mleko i produkty pochodne, jajka) | – talerzyk rozmaitości (jabłko, pomarańcza, winogrona, rodzynki, orzechy),(orzechy) |
2023-06-06 | I. – mini stół szwedzki: chleb z masłem, szynka, ser żółty, pomidor, ogórek zielony, – herbata owocowa,II. – cząstki jabłka, – woda mineralna n/g,(zboża zawierające gluten, mleko i produkty pochodne, gorczyca i produkty pochodne, seler i produkty pochodne, soja i produkty pochodne) | – zupa koperkowa na wywarze mięsno- jarzynowym z ryżem, zieloną pietruszką,- klopsiki drobiowe w sosie pomidorowym, ziemniaki puree, kapusta kiszona z jabłkiem i marchewką,- kompot wieloowocowy,(seler i produkty pochodne, zboża zawierające gluten, ryby i produkty pochodne, jajka, mleko i produkty pochodne) | – 1/2 rogala z masłem,- bawarka,- cząstki jabłka,(zboża zawierające gluten, mleko i produkty pochodne) |
2023-06-07 | I. – bułka z masłem, sałatą zieloną, szynką, rzodkiewką, – bawarka,II. – cząstki marchewki, – woda mineralna n/g,(zboża zawierające gluten, soja i produkty pochodne, seler i produkty pochodne, gorczyca i produkty pochodne) | – krem z pory na wywarze mięsno- jarzynowym z grzankami, śmietaną, zieloną pietruszką,- filet z dorsza, ziemniaki puree, kapusta kiszona z marchewką,- kompot wieloowocowy,(seler i produkty pochodne, zboża zawierające gluten, ryby, jajka, mleko i produkty pochodne) | – kisiel owocowy z kleksem jogurtu,- biszkopty b/c, jabłka, (zboża zawierające gluten, mleko i produkty pochodne) |
2023-06-08 | ŚWIĘTO | ŚWIĘTO | ŚWIĘTO |
2023-06-09 | I. – bułka z masłem, sałatą zieloną, żółtym serem, pomidorem, – herbata owocowa,II. – cząstki marchewki, – woda mineralna n/g,(zboża zawierające gluten, mleko i produkty pochodne) | – zupa z soczewicy na wywarze mięsno- jarzynowym z kiełbasą, ziemniakami, zieloną pietruszką,- jajko w sosie chrzanowym, ziemniaki puree, marchewka z groszkiem na parze,- kompot wieloowocowy,(seler i produkty pochodne, zboża zawierające gluten, jajka, mleko i produkty pochodne, soja i produkty pochodne, gorczyca i produkty pochodne) | – wafel ryżowy z czekoladą deserową,- mleko,- cząstki jabłka,(zboża zawierające gluten, jajka, mleko i produkty pochodne) |